Jaunumi

Izrādei “Sanatorija” – Ogres novada Gada balva kultūrā 2022!

OGRES TEĀTRA IZRĀDEI “SANATORIJA” – OGRES NOVADA GADA BALVA KULTŪRĀ 2022 KATEGORIJĀ “JAUNRADE”!

2023. gada 3. martā notika Ogres novada Gada balvas kultūrā 2022 pasniegšanas ceremonija, kurā kā pirmie balvu kategorijā “Jaunrade” saņēma Ogres teātra izrādes “Sanatorija” radošā komanda!

Norvēģu dramaturga Henrika Ibsena lugas “Tautas ienaidnieks” iestudējums “Sanatorija” Jāņa Kaijaka režijā Ogres teātrī ir viens no skatītāju un kritiķu atzinību guvušajiem jaunrades darbiem Ogres novadā 2022. gadā. Teātris par izrādes norises vietu ir izraudzījies vēsturisko sanatorijas “Ogre” zāli ar unikālajiem latviešu grafiķa Anša Cīruļa sienu gleznojumiem, tādejādi radot dabisku vidi Ibsena lugas centrālajam simbolam – kādas mazpilsētas sanatorijai, kas kļuvusi par pilsētas labklājības avotu. Izrāde “Sanatorija” ir augstu novērtēts kultūras jaundarbs, kas veicinājis Ogres un novada atpazīstamību Latvijas mērogā.

Balva ir augstākais apbalvojums kultūras nozarē Ogres novada pašvaldībā, un ar to izsaka atzinību un novērtē ieguldījumu Ogres novada kultūras dzīves pilnveidošanā un Ogres novada vārda popularizēšanu valsts un starptautiskā mērogā.

Izrāde “Sanatorija” Ogres teātra repertuārā atgriezīsies 2023. gada maijā. Plašāka informācija sekos.

Dalies ar šo ziņu.

0 comments on “Izrādei “Sanatorija” – Ogres novada Gada balva kultūrā 2022!

Leave Comment